…wie zijn wij?
En wat is Usance?

 

Wat betekent Usance?


Veel mensen die wij ontmoeten en vertellen wat wij voor werk doen hebben dáár wel een beeld bij maar stellen ons vervolgens de vraag: 'Wat betekent Usance eigenlijk?'. De vertaling van Wikipedia, de vrije encyclopedie, klinkt als volgt: "usance: gewoonte. utilitair: (Fr.: utilitaire) het nut beogend". En dit is nou precies waar Usance voor staat! Usance Interieurs denkt met u mee en zal altijd voor het interieur van uw woning, bedrijf, winkel of product het nut als uitgangspunt nemen. Een mooi plaatje maken kunnen vele, maar een op maat gemaakt advies waarin volledig op uw wensen en eisen wordt ingespeeld, dat doet Usance Interieurs uit gewoonte.
Mariska en Dennis


Mijn partner en ik bundelden in oktober 2014 onze expertises. Het destijds 5 jaar bestaande freelancebedrijf Usance Styling gaat sindsdien verder in een V.O.F. als Usance Interieurs! Naast interieurbouwer/allround uitvoerder en interieur-/winkelstyliste zijn wij ook natuurlijk gewoon Dennis en Mariska. Wij woonden tot de zomer van 2013, samen met onze twee dochters, Vera en Nikki, in een midden woning in het centrum van Nunspeet. Het was een woning uit 1950 dat, toen wij het kochten in 2000, volledig verbouwd moest worden. Aangezien Dennis allround keukenmonteur is, en dus erg handig, hebben wij samen alles gedaan. Met veel hulp van vrienden als extra handjes hebben wij de keuken, de badkamer (voorheen slaapkamer) en een uitbouw zelf gerealiseerd. De elektra, het stucwerk en plafonds zijn vervangen. De ervaring die wij hiermee hebben opgedaan heeft ons veel inzicht gegeven in wat er allemaal komt kijken bij zo'n grondige verbouwing. Per 1 augustus 2013 zijn wij verhuisd naar een oude woonboerderij in Doornspijk. In het achterhuis dat gebouwd is omstreeks 1900, wat dus de voorzijde van het pand is, is de werkstudio van Usance Interieurs gevestigd. Een gedeelte van de boerderij is nog á la jaren ‘70 afgewerkt maar de gevel straalt nostalgie uit. De boomgaard en bloementuin versterken het woongenot met een buitenleven. In de loop van de jaren zullen wij zelf de gehele boerderij gaan verbouwen. De originele oude deel, met de koeien drinkbakken er nog in, zijn uiteindelijk betrokken bij de studio als werkplaats. Op deze woon- en werkplek zijn wij ervan overtuigd de juiste omgeving en middelen om ons heen te hebben, om geconcentreerd en geïnspireerd met veel plezier te kunnen werken aan de opdrachten.

stuur Mariska een e-mail | stuur Dennis een e-mail | LinkedIn
Stagiaire Usance Interieurs


Usance Interieurs werkt samen met stagiaires, vaak 3e of 4e jaar leerlingen, afkomstig van MBO opleidingen zoals het Hout-en Meubileringscollege en het CIBAP. Samen werken we opdrachten uit en bereiden we diverse projecten voor. Usance Interieurs is erkend als leerbedrijf door Savantis en KC Handel. 

Usance Interieurs

Zuiderzeestraatweg west 12a, 8085 AE, Doornspijk 06 30 30 57 60 stuur ons een e-mailBTW NL 854432322 B01KvK 61654558IBAN NL48INGB0004595016BIC INGBNL2A ING BANK NVfb.com/UsanceInterieurs @usanceinterieurs In de media