Stylen kun je leren
het begint bij een goede basis.

 

Workshops


De afgelopen jaren heeft Usance Interieurs meerdere workshops mogen geven op het gebied van interieurs ontwerpen en je eigen interieurstijl ontdekken. Allen op maat gemaakte workshops. Zo kunnen wij ook voor u een op maat gemaakte workshop samenstellen. Over de laatste interieurtrends voor u en uw medewerkers in uw woonwinkel? Of over hoe om te gaan met uw wooncollectie op de winkelvloer om uw consument de gewenste interieurbeleving te kunnen bieden? Wellicht wilt u uw consument verwennen met een workshop tijdens een speciale klanten event? Ook voor bovenbouw leerlingen is een dergelijke workshop erg leuke en leerzaam. Lees hierover meer op deze pagina. Wij hebben de kennis en willen die graag delen. De basis materialen voor een succesvolle workshop nemen wij mee.

stuur Mariska een e-mail

Enkele voorbeelden van workshops die wij gegeven hebben: 

Bij Interieurwereld Van de Belt in Rogat/Meppel houden zij regelmatig een Ladies Night waarbij de gehele woonwinkel gevuld wordt met diverse activiteiten, hapjes, informatie stands en aanbiedingen. Zo ook vroegen zij Usance Interieurs te komen om in een korte presentatie te vertellen over interieurtrends. Op de meubelafdeling tussen de collectie van Bert Plantagie presenteerde ik elk uur mijn 10 minuten durende presentatie voor de belangstellende bezoekers.

Tijdens een informatieavond betreft de kansen en mogelijkheden voor aankoop van woningen in een nieuwbouwwijk in Woudenberg, hadden genodigden de mogelijkheid groepsgewijs deel te nemen aan diverse informatieve bijeenkomsten. Dit alles vond plaats in het centrum van Woudenberg, georganiseerd door de ondernemersvereniging. Een 1 op 1 gesprek met een financieel adviseur van de Rabobank, een lezing van een makelaar of een workshop van Usance Interieurs op de winkelvloer bij Brouwer Wonen.

Voor Stichting Philadelphia Zorg te Nunspeet vulde wij 1 van de 7 workshops in tijdens een medewerkers- activiteitendag in de Veluvine in Nunspeet. In een tijdsbestek van 1,5 uur presenteerde wij een Powerpoint over waar interieurtrends vandaan komen en hoe wij die kunnen vertalen naar ons eigen interieur. De deelnemers, 2 groepen van 20 personen, maakten een eigen 'Mijn Stijl'-boekje, gevuld met hun voorkeuren verfkleur, tapijt-, stof en - behangstaaltjes en magazine sfeerplaten. Usance Interieurs zorgde voor alle nodige materialen. De Veluvine stelde hun technische installatie/apparatuur beschikbaar.

Op de Basisschool St Franciscus in Nunspeet verzorgde wij een keuzecursus 'ontdek je eigen interieurstijl' voor de bovenbouw leerlingen. In een tijdsbestek van 5x 1 uur per week werkten 10-15 leerlingen aan diverse onderwerpen gerelateerd aan interieur.

Week 1: Wij bekeken in de klas bouwtekeningen van woningen, winkels en gebouwen. Besproken samen de legenda, schaal tekenen en maatvoeringen. Ook leerde zij de basis van de kleurenleer van Johannes Itten en welk effect kleuren op elkaar kunnen hebben en in patroon. Zij kregen een huiswerkopdracht: het inmeten van hun eigen kamer en deze op schaal tekenen.

Week 2: Wij bekeken de schaaltekeningen die gemaakt waren en verdeelde in groepjes. Zij konden in het lokaal de vloer leegmaken en één van de kamers met schilderstape als plattegrond op ware grote namaken. Of met hun plattegrond aan de slag op de computer met een try-out van Sketch-Up. Puzzel maar, probeer maar, kijk maar hoe ver je komt. En vele kwamen een heel eind. Met elkaars hulp!

Week 3 , 4 en 5: Na een introductie over waar interieurtrends vandaan komen bekeken wij samen verschillende interieur sfeercollages. Diverse vragen passeerde: Wat voor persoon zou hierin wonen? wat voor werk doet deze persoon? of wat zijn de hobby's? en in wat voor type woning past dit interieur? Vervolgens gingen de leerlingen aan de slag om met verfkleuren, tapijt-, stof en - behangstaaltjes en magazine sfeerplaten hun eigen interieurstijl samen te stellen, in een compact boekje dat zij mee naar huis konden nemen.